برگزاری بزرگداشت مفاخر عالم تشیع در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

به نقل از اداره کل روابط عمومی واطلاع رسانی دانشگاه آزاداسلامی اراک ، مراسم بزرگداشت مرحوم محمد بن یعقوب کلینی معروف به شیخ کلینی و محمدبن علی بن باویه قمی معروف به ابن باویه یا همان شیخ صدوق دو تن از مفاخر عالم تشیع به همت دفتر نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی و با حضور حضرت آیت الله احمد عابدی ریاست دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم شهر قم و استاد حوزه و دانشگاه ، حجت الاسلام و المسلمین ایوب سلحشورنیا مسئول محترم نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و جمعی از دانشجویان و علاقه مندان به مفاخر عالم تشیع درتالارامیرکبیر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک برگزار شد.

دراین مراسم آیت الله عابدی با تبریک فرارسیدن ماه شعبان گفت: «ماه شعبان ماهی است که صلوات بر معصومین (ع) علی الخصوص پیامبر اسلام (ص)دارای ثواب و ارزش بسیار بالایی است.»

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به جایگاه مرحوم کلینی و شیخ صدوق بیان کرد:« این دو شخصیت برجسته در علم نگارش حدیث زحمات و تلاش های بسیار زیادی داشته اند.»

آیت الله عابدی ادامه داد: در زمان حیات ائمه اطهار (ع) ، صحابه ایشان در زمینه نگارش سخنان و احادیث گهربار امامان معصوم تلاش می کردند که در طول بیش از  2قرن ، بالغ بر چندهزار کتاب احادیث ائمه اطهار به نگارش درآمد.

استادحوزه و دانشگاه با بیان اینکه نگارش احادیث از زمان حضرت محمد (ص) وجود داشته است ،بیان کرد: «حضرت زهرا(س) یکی از کسانی بوده است که در جهت نگارش سخنان پیامبر اسلام(ص) تلاش کرده است و روایاتی وجود دارد که این سخنان را حتی بیشتر از فرزندان خود نیز دوست داشته است .»

آیت الله عابدی گفت:« مرحوم کلینی در پایان غیبت صغری و در آغاز غیبت کبری وفات کرد و از زهد و تقوا و علم ایشان باید به تفسیر سوره توحید اشاره کرد و از لحاظ جایگاه در ردیف نواب اربعه قرار داشته است. همچنین وی دارای 5 کتاب می باشد. »

ریاست دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم در خصوص جایگاه شیخ صدوق نیز اشاره کرد: شیخ صدوق متولد قم می باشد و در ری نیز مدفون است که مزار او ، زیارتگاه عاشقان اهل بیت (ع)شده است.

وی توضیح داد: «شرح ماجرا تولد شیخ صدوق هم در کتاب هایی ذکر شده است که از کرامات عالیه می باشد و این شخصیت برجسته تعداد 300 هزار حدیث را بدون سند و 150 هزار حدیث دارای سند معتبر را حفظ کرده است.»

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین ایوب سلحشور نیا، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های آزاد اسلامی استان مرکزی گفت:« تاکنون در زمینه معرفی و تجلیل از جایگاه علمی و ایمانی شخصیت هایی همچون مرحوم کلینی و شیخ صدوق کمتر اقدامی انجام شده است لذا جهت شناساندن و معرفی این شخصیت های بزرگوار این جلسه  در دانشگاه آزاداسلامی اراک برگزار شد.»

وی بابیان اینکه متاسفانه گاهی در حق احادیث و روایات اجحاف می شود و برخی از افرادی که دارای توانمندی های لازم نیستند به این عرصه نفوذ می کنند ،اظهارکرد:« برخی از شبه افکنی ها پیرامون احادیث و روایات توسط افراد ناآگاه ودر بعضی موارد مغرض پیش می آید که تنها سبب غبار آلوده کردن محیط است. و مراکز دینی باید به این شبهات پاسخ دهند.»

دوشنبه 20 ارديبهشت 1395  15:59

آخرين تاريخ بازديد : جمعه 26 آبان 1396  21:12:27